Oud-leerlingen Steinerpedagogie internationaal

Internationale lijst van bekende oud-leerlingenSchermafbeelding 2015-07-04 om 18.54.56

Op de website van theWaldorfs kan je een indrukwekkende lijst raadplegen van bekende oud-leerlingen en/of ouders van Steiner/Waldorfscholen wereldwijd. Je vindt er ook alumni uit België.

De website ging in 1997 van start op initiatief van twee gewezen leerlingen van de Steinerschool in Frankfurt. Initieel was de website een forum waar uiteenlopende onderwerpen in verband met Steiner/Waldorfonderwijs voorgesteld en besproken werden.
Een grote drijfveer was om een gefundeerd antwoord te bieden op de soms kritische vragen vanuit de publieke opinie. Zij gaven een stem aan (bekende) alumni die het steineronderwijs hadden doorlopen en vanuit hun ervaring konden spreken.

Van bij het begin was de lijst van alumni een belangrijk element van het project. Al heel snel werd duidelijk dat het vooral deze was die de aandacht trok van de bezoekers.
In 2005 besloten theWaldorfs dan ook om daar hun focus te leggen.

Vandaag wordt de website maandelijks bezocht door mensen uit meer dan 70 landen wereldwijd. Op de lijst van theWaldorfs, staan vanzelfsprekend ook alumni uit België en Nederland. Maar er ontbreken er nog heel wat. Nomineren kan eenvoudig via de website.

Zie hier voor Hibernia’s oud-leerlingen!

 

< ga terug naar religieus aspect of lees verder op literatuur >